Чим відрізняються суші від ролів – основні відмінності

Суші і роли – коронна страва, яка стане смачною прикрасою до кожного столу. Для того, щоб їх спробувати не потрібно самостійно готувати, витрачаючи кошти і час, можна просто замовити доставку суші додому в онлайн-ресторані Watatsumi. В асортименті представлені великі сети, роли і суші, які можна купити недорого.
Японська кухня
Країна сонця що сходить не припиняє дивувати своїми кулінарними шедеврами. Японська кухня стала улюбленою для багатьох українців завдяки низькій калорійності, незвичайному поєднанню і різноманітності смаків. Особливо користується популярністю така страва, як суші і роли. Спробуємо розібратися в чому полягає відмінність цих страв.
На історичній батьківщині ролів і суші рецептів цих страв безліч. Переставши бути виключно традиційної японської їжею і знайшовши популярність у жителів Росії, України і Америки, їх рецептів стало ще більше. Європейські кухари з азартом експериментують, додаючи в споконвічно японські роли свої «родзинки», створюючи нові суші, тому страва є досить популярною.
Що таке суші?

Традиційною стравою Країни висхідного сонця є суші. За зовнішнім виглядом вона виглядає дуже просто, оскільки в їхньому складі тільки рис і морепродукти. Проте європейський рецепт значно відрізняється від японського. Адже в японських класичних суші можна смакувати виключно сиру рибу. Між основою і начинкою в істинних японських сусі васабі кладуть в великій кількості, він володіє сильними антимікробними властивостями. З тією ж метою до столу подають імбир.
У східній Азії досить близько знаходиться океан, тому свіжі морепродукти привозять в порти у великій кількості щодня. Що стосується інших країн, то добути свіжу рибу потрібних порід далеко від моря – досить дороге задоволення, тому оптимальним варіантом будуть мариновані морепродукти. Суші від цього не стають менш смачними або корисними.
Що таке роли?

Роли – одна з улюблених страв не лише в Японії, а й в Україні. Існує багато рецептів ролів. Вони мають циліндричну форму та особливу технологію приготування. На відміну від суші, які готують виключно руками, роли роблять з допомогою циновки. На неї послідовно викладаються всі компоненти. В останню чергу – начинку майбутнього ролу. Після цього циновку акуратно скачують, формуючи довгий рулет. Гострим ножом його нарізають на окремі роли.
Роли або по-японськи макідзусі – це підвид суші циліндричної форми. До складу входять різні інгредієнти, від морепродуктів і риби до виключно овочевого змісту. Також роли можуть бути обсмажені в клярі або запечені. Рол всередині якого всі інгредієнти смакує по-особливому.
До основних відмінностей між суші і ролами можна віднести:
- в суші більше риби, а в ролах – рису;
- кожен шматочок суші роблять окремо, а роли нарізуються з рулету;
- в ролах шматочок риби або морепродуктів завжди знаходиться всередині;
- роли, як правило, загортаються в водорості;
- в роли можна буде загорнути будь-яку начинку, включаючи фрукти, овочі, м’ясо, в той час, як в суші ніколи не кладуть овочі.
Японська кухня досить популярна і різноманітна, тому для багатьох не буде секретом, що кількох порцій ролів досить щоб вгамувати голод на довгий час. Вся справа в тому, що такі страви дуже ситні і низькокалорійні.
Замовте в Watatsumi роли або суші!
Якщо ви не можете уявити своє життя без суші або ролів, а часу на приготування вишуканої страви немає, запрошуємо вас в Watatsumi. У нас на сайті Ви можете замовити різні суші і роли за вигідною ціною. Тут працюють кращі майстри суші, які приготують зі свіжих продуктів оригінальні страви за традиційними японськими рецептами. Отримати замовлення можна максимально швидко завдяки оперативній доставці.