Як правильно їсти суші: інструкція від японського шеф-кухаря

Суші сьогодні користуються величезним попитом і коштують недорого. Але не всі любителі суші вміють правильно їх їсти. Ми вирішили розібратися в цьому питанні і розповісти, як їсти страву традиційним японським способом.
Нобу Мацухиса – один із самих відомих японських шеф-кухарів, який продемонстрував власноруч, як потрібно їсти суші правильно, щоб відчути їх смак. Він дійсно знається на цьому питанні, адже готує східні страви більше 30-ти років. Шеф-кухар Мацухиса відкрив свій перший ресторан в 1987 році, а сьогодні йому належить вже близько 47 закладів.
Не змішуйте соєвий соус з васабі
Перше правило – не треба змішувати соєвий соус з васабі. Спочатку потрібно опустити шматочок риби без рису в соєвий соус. Потім можна додати зверху на рибу трохи васабі. Таке традиційне вживання досить зручне, а головне – розкривається повний спектр смаків риби.
Соєвого соусу повинно бути в міру
В Європі звикли занурювати суші повністю в соус, але це не зовсім правильно. Не варто додавати багато соєвого соусу. Замість того, щоб опустити весь шматочок рола, можна обмежитись лише невеликою його частиною і заповнити тільки поверхню дна. Такий метод, як стверджує експерт, дозволить смакувати східну страву по-особливому.
Як їсти суші?
Варто розпочати з самих легких видів страви, рибу можна залишити на потім. Як пояснює містер Мацухиса, суші потрібно паличками покласти на бік або зробити напівоберт. Потім беремо паличками суші і опускаємо рибою в соєвий соус.
Що робити з імбиром
Імбир використовується виключно для того, щоб спробувати за один раз відразу декілька видів суші, які будуть представлених в одному сеті. Перед тим, як їсти кожен новий шматочок, потрібно спершу взяти невеликий шматочок імбиру, який допоможе перебити попередній смак.
Як їсти роли?
Рол рекомендують їсти одразу, не відкушуючи шматочки, оскільки кожна з його частин містить певний набір інгредієнтів, що підсилюють та покращують смак. Сам рол при цьому опускається в соєвий соус зовсім трохи.
Можна використовувати палички для їжі або пальці – це не має значення, особливо якщо ви смакуєте улюблену страву вдома. Використовуйте те, що вам зручніше. Навчитися їсти суші і роли нескладно, можна спробувати прямо зараз. Для цього не потрібно нікуди їхати, достатньо оформити замовлення або зателефонувати нам, і ресторан Watatsumi доставить ваші улюблені суші прямо з-під ножа суші – майстра. Ціна вас приємно здивує.
Оперативна доставка не тільки економить ваш дорогоцінний час на приготування їжі, а й дозволяє спробувати ресторанні страви прямо у себе вдома. Позитивні відгуки задоволених клієнтів підтверджують високий рівень сервісу, доставки і приготування страв від Watatsumi. До того ж якщо купити на 149 грн доставка буде безкоштовною.