Як їдять імбир з суші?

Як їдять імбир з суші?

Маринований імбир – це доповнення до суші або роллам, яке має пікантний смак. Для того, щоб розкуштувати цю приправу, потрібно витончено вловити її післясмак: тонку гостроту, розкривається в роті. В японській кухні без нього не обходиться жодне прийняття їжі.

Імбир є гострий маринований корінь, який має вузлуваті і короткі відгалуження на пелюстках. Спочатку корінь без певного кольору, але при подачі має характерний рожевим відтінком, оскільки проходить процес маринування.

Якщо ви думаєте, що імбир виключно азіатська приправа, то немає. Він знайшов застосування в різних інших стравах і культурах. Корінь з острінкой також характеризується великою кількістю корисних властивостей, про які ми поговоримо далі.

Навіщо їдять маринований імбир?

Маринований імбир дозволяє освіжити і “очистити” смакові рецептори між прийомами різних видів суші або ролів.

Якщо розглянути більш впорядковано, то маринований імбир вживають з наступних причин:

  • Відображення і поліпшення смакових характеристик японських страв. Він не тільки гармонійний як самодостатня приправа, але і дозволяє всім складовим страви заграти по-новому, розкритися кожному інгредієнту зокрема і відчути повноту страви.
  • Підвищення апетиту. Активний компонент, який відповідає за вироблення шлункового соку, відповідно викликає бажання поїсти. Що найголовніше, імбир дозволяє приймати їжу в задоволення, при цьому не поправлятися.
  • Імбирний корінь знезаражує порожнину рота. Має цілющі і антибактеріальними властивостями.
  • Усунення присмаку інших інгредієнтів суші. Завдяки характерній острінкой досить одного пелюстки, щоб підготувати рецептори до наступних смакам.
  • Шматочок імбиру сприяє зволоженню суші або ролів під час занурення його в соєвий соус. І вже немає необхідності повністю занурювати блюдо в соус.

Багатогранний компонент ще можна назвати гармонійне доповнення, без якого неможливо розкуштувати смак азіатських страв.

Як їдять імбир з суші?

Серед основних прийомів, як можна їсти імбир з суші, слід виділити 3 основних:

  1. Зверху на суші викладається лепесточек маринованого імбиру. Оскільки більшість вважає, що імбир найсмачніше приймати в їжу одночасно з ролами.
  2. Гурмани і цінителі японського блюда віддають перевагу є імбир в перервах між ролами. Це дозволяє перебити попередній смак і розкуштувати наступний смак.
  3. Шматочок імбиру занурюється в соєвий соус і употребряется перед прийомом суші. Гострота “збуджує” рецептори і дозволяє підготуватися до трапези.

Це три основні “кити”, які вважаються найбільш поширеними. Можливо, є ще якісь способи, але поки ми про них не чули. Якщо будуть доповнення або якісь цікаві нові способи вживання імбиру з суші і ролами, ми обов’язково вам розповімо.

Склад імбиру

Імбир – це потужний корінь з великим вмістом різних мікроелементів. У його складі міститься:

  • рослинна речовина гингерол. Надає пекучий смак;
  • різні ефірні масла. Додають терпкості;
  • терпени – основа для масел і бальзамів;
  • вітаміни В1-В6, В9 і інші B;
  • вітаміни C, E, K;
  • макроелементи: фосфор, магній, залізо, кальцій, цинк та інші;
  • цитраль – в’язка рідина з запахом лимона.

Кожен елемент – це свого роду фундамент, який сприятливо впливає на організм.

Калорійність імбиру 80 ккал / 100 грам. Вуглеводів – 15%. Слід додати, що імбир вважається потужним афродизіаком.

Аби не заглиблюватися до складу імбиру, може здатися, що він простий і непоказний. Але він, насправді, багатий всіма макро-і мікроелементами, які здатні підбадьорити ваш організм. До того ж імбир, приготований за традиційним японським рецептом, зберігає в своєму складі масу корисних інгредієнтів.

Корисні властивості

Діапазон корисних властивостей імбиру багатий і різноманітний. Розповімо вам основні серед них, зокрема розглянемо користь вживання імбиру для чоловіків і жінок.

Загальні корисні властивості:

  1. Профілактика простудних захворювань. Найчастіше його додають в чай.
  2. Сприяє прискоренню кровообігу, має зігріваючий ефект. Гострота в складі імбиру за рахунок гингерола добре розганяє кров.
  3. Надає відхаркувальну, знеболюючу та протизапальну дію.
  4. Покращує обмін речовин, прискорює процес втрати зайвої ваги.
  5. Усунення ознак токсикозу, нудоти і блювоти. Необхідно пожувати тонкий шматочок імбиру в свіжому вигляді або випити напій з його змістом.
  6. Стимуляція роботи клітин головного мозку. Оскільки в його складі багато мікроелементів і вітамінів (говорили в пункті “склад імбиру”).
  7. Позбавлення від неприємних ознак морської хвороби.
  8. Покращує стан шкіри.
  9. Сприяє позитивною тенденцією для зубів і ясен.

Перераховані вище властивості ідентичні і для жіночого і для чоловічого організму. Але якщо деякі індивідуальні особливості:

  • Для жінок. Полегшує період вагітності і благотворно впливає на функціонування матки.
  • Для чоловіків. Покращує тонус м’язів і в загальному комплексно впливає на чоловічий організм.

Протипоказання

Незважаючи на всі плюси даного кореня, слід враховувати, що є і протипоказання. Слід бути пильним при вживанні даного продукту, якщо:

  • присутній індивідуальна непереносимість. Найчастіше проявляється висипом на тілі (алергічна реакція);
  • при гастриті, виразці та інших захворюваннях шлунково-кишкового тракту;
  • серцево-судинних захворюваннях, оскільки впливає на тиск;
  • не рекомендується вживати на пізніх стадіях вагітності і під час лактації. Якщо буде велика внутрішня потреба, то слід проконсультуватися з лікарем.

Але все ж переваг в имбире більше, ніж протипоказань. Необхідно прислухатися до свого організму і дозовано його вживати. Можна його їсти в різному вигляді: маринованому, сушеному або додавати в чай ​​в свіжому вигляді.

Які бувають різновиди суші та ролів?

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *