Які квіти японці вживають в їжу?

Які квіти японці вживають в їжу?

Японська кухня завжди дивує своїми смаковими особливостями і цікавим поєднанням інгредієнтів. Серед відомих традиційних складових страв не тільки лосось, креветки, білосніжний рис, локшина, гострі соуси. Також японці люблять квіти. Яке ж відношення квіти мають до японської їжі? Відповідь: безпосереднє.

В Японії до суші, роллам, локшині і інших страв можуть подати квіти і це вже класика. Сучасна подача і буйство фарб в страві, що може бути прекрасніше. А які саме квіти користуються особливим попитом у традиційних японських стравах розглянемо далі.

Сакура

Сакура є національним деревом Японії, її гордістю і символом. Вона пов’язана з важливими і переломними моментами в житті людини. Сакура не тільки радує око, її із задоволенням вживають в їжу. З м’яких плодів часто готують солодощі, спочатку їх засолюють. Якщо кинути засолені квіти в киплячу воду, то вони повертаються у вихідну форму і неймовірно пахнуть. Сакура або японська вишня використовується для напою під назвою “Сакураї”. Нею прикрашають солодку випічку і хліб, а сироп використовується для насичення смаковим відтінком рису.

Якщо ви вже збираєтеся в Японію збирати квіти сакури для їжі, то будьте обережні, оскільки їстівної вважається подвійна сакура з великою кількістю пелюсток.

Сакура – це красиве і смачне надбання японців, яке в сучасній кулінарії розкривається по-новому.

Хризантема

Вважається, що даний квітка зміцнює здоров’я і живить душу зсередини. І так, його вживають в їжу. В Японії вирощують спеціальний “овочевий” сорт. Найбільш корисними вважається зелень – стеблинки і листя. Самі квітки використовують для приготування страв – суші, салати, тушкують з овочами і навіть варять супи. Також з хризантем готують десерти: пелюстки квітки занурюють в кляр і обсмажують в олії, після посипають цукром.

Квітка в застосуванні досить популярний і використовується в якості цілющого інгредієнта в поєднанні з медом і додаванні в зелений чай.

Шисо

Шисо – японська трава вона ж перилла, або японська петрушка. Ця рослина – це одна з різновидів м’яти, використовуваних в різних азіатських стравах. При приготуванні шисо додають в якості гарніру до тофу або рибі. Також користується популярністю в супах, рисі і в нього навіть загортають суші. У подрібненому вигляді використовують м’яту в якості приправи разом з васабі і додають в чай.

Трава має корисні властивості і здатна збагатити організм необхідними мікроелементами, в тому числі вітаміном А. Рослина зміцнює імунну систему і покращує стан шкіри.

Японська жимолость

Жимолость – це медоносна рослина, являє собою кисло-солодкі плоди з багатими корисними елементами. За смаком схоже з лохиною або чорницею, але має гіркуватий присмак. Оскільки ця рослина багато на вміст пектину, то з нього готують джеми або киселі. Дуже часто на його основі роблять вино, сік або компот. Популярні в десертах, особливо в пирогах, що надає незвичайної терпкою ноти.

До того ж, жимолость можна заморожувати або засушувати без втрати смакових і корисних властивостей. У зимовий сезон стане родзинкою багатьох страв.

Роза і фіалка

Роза і фіалка – пелюстки цих квітів часто додають в чай. В їжу використовуються певні їх види. Щодо смакових якостей пелюстки троянди мають злегка терпким смаком, особливо це добре проявляється в темних сортах. Її використовують в джеми, муси і соуси, а також прикрашають салати. У деяких стравах троянду застосовують як запашний доповнення.

Фіалка має солодкий тонкий смак, її додають в желе, різні десерти і салати. Вона може бути як додатковий інгредієнт, так в і в якості декору на тарілці.

Умебосі


Умебосі (солона зливу) складається в більшості своїй з:

  • води 90%;
  • білка;
  • фруктового цукру.

У свіжому вигляді не рекомендована до вживання.

Робиться з стиглих слив, які попередньо маринуються, солятся і проварюються в сливове соусі. Найчастіше подається до гострих страв, що дозволяє пом’якшити смак. Гармонійно поєднується в суші або онігирі (рисовий кульку), а також в якості закуски. Підійде для пікніків і навіть швидких перекусів.

Умебосі корисна для здоров’я і містить велику кількість мінеральних речовин, полегшує похмілля. Виступає антиоксидантну, протизастудним і антисептичну дію.

Якщо бажаєте спробувати щось неординарне і отримати яскраві враження смаку, то японська слива відмінний вибір.

Красоднев (лилейник)

Красоднев – трав’янистий багаторічник з великими пелюстками. Його додають в гарніри або використовують для прикраси ролів. З нього можна приготувати ікру, а також:

  • замаринувати;
  • згасити;
  • посмажити;
  • додати до страви як приправу.

Його використовують в стравах ресторанного меню, а також в якості вуличної їжі. Лилейник відмінно використовується в багатьох вегетаріанських стравах і має високий вміст білків, жирів, вуглеводів, клітковини і вітамінів в своєму складі.

Не рекомендується вживати в свіжому вигляді, бажано проводити термічну обробку.

Всі вищевикладені квіти активно використовуються в стравах японської кухні. Вони додають різних цікавих відтінків, які ви раніше не відчували.

Замовити суші і роли в креативній подачі, яскравих кольорах і з бездоганним поєднанням смаку можете вже зараз в ресторані Watatsumi. Для вашої зручності у нас є сайт, де представлені страви, а також контактні номери телефонів для зв’язку.

Замовити їжу у нас можна з швидкою доставкою додому або в офіс. Є можливість забрати їжу самостійно з ТРЦ «Караван» і стати володарем 10% знижки.

Наші кур’єри доставляють роли, суші, салати, супи та інші страви з меню по Києву в Оболонський, Подільський, Святошинський та Шевченківський райони. Транспортування здійснюється в спеціальних сумках з максимальною безпекою.

7 правил харчування, яким можна повчитися у японців

 

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *