Омлет Тамаго у ролах і суші: що це?

Омлет Тамаго у ролах і суші: що це?

Цінителям японської кухні, неодмінно варто познайомитися з омлетом Тамаго, адже він входить до складу деяких видів ролів і суші. Його призначення – зробити готові страви більш соковитими, пікантними, апетитним. Тамаго представляє собою багатошаровий омлет з солодкуватим смаком, відмінно поєднується з сиром і різними видами риби.

Історія омлету Тамаго

Тамаго

Омлет тамаго в Японії практично не поступається рису, він неймовірно популярний – його подають на сніданок, в обід замість десерту, а також додають в суші і роли. З огляду на той факт, що до кінця 18 століття яйця взагалі не вживалися в їжу, блюдо набуло популярності порівняно недавно, менше 100 років тому. В японській кухні, воно одне з наймолодших.

Цікавий факт: перший варіант омлету в кулінарних книгах зовсім не схожий на сучасну інтерпретацію. До кінця невідомо, чи був це рецепт або невелика інструкція варіння яєць.

Відповідь на питання: чому в стародавні часи японці не готували омлет, цілком очевидний. У приготуванні страв молочні продукти не використовувалися, яйця були дорогим задоволенням, а інші складові, такі як, соєвий соус, цукор, мирин теж міг дозволити собі не кожен. До середини 50-х років вони так і залишалися дорогим продуктом. Перші зміни відзначені після примирення США і країни висхідного сонця – в Японію почала потихеньку проникати американська культура. Відносини японців до яєць змінилися буквально за кілька років. Вони перестали бути розкішшю і стали доступні всім верствам населення. Їх включали в різноманітні страви.

В яких стравах можна зустріти Тамаго?

Тамаго в роллах

Японський омлет може використовуватися як самостійне блюдо або бути важливим компонентом темакі, нігірі, різних видів суші. Яскравий представник ролів з омлетом – Червоний Дракон. У його складі вугор, ікра, лосось.

Японські кулінари роблять неймовірні ласощі зі звичайних продуктів, і Тамаго – яскравий приклад. Його використовують в якості начинок для суші та ролів, адже він доповнює смак оригінальними нотками, поєднується з м’ясом, рибою, овочами, а також гармонує з нори і рисом. Підходить для прихильників правильного харчування і вегетаріанців.

Секрет оригінального смаку Тамаго

Секрет тамаго

Омлет – традиційне для євроцентів блюдо з молока і яєць, яке переважно їдять в першій половині дня. На приготування йде кілька хвилин, адже все що потрібно – вбити яйця з молоком, підсолити і смажити на сковороді. Але в європейському варіанті вміст порції смажиться відразу і омлет виходить високим. У японському, все відбувається поетапно і шари виходять тонкими і ніжними.

У приготуванні омлету тамаго використовуються певні хитрощі, хоча набір інгредієнтів такий же: молоко і яйця. В якості додаткових компонентів:

  • Мирин – традиційну солодку рисове вино;
  • для пікантності і яскравості смаку додають соєвий соус;
  • для кислинки – рисовий оцет;
  • щоб смак розкрив всі свої межі – білий цукор.

Рецепт приготування досить простий. Складові змішують і віночком збивають, потім проціджують через сито, щоб тісто наповнилося киснем, стало легким, практично невагомим. Смажать омлет в квадратної або прямокутної сковороді з тонким дном, страва виходить невисоким, ніжним. Тамаго традиційного відрізняється не тільки смаковими якостями, але і зовнішнім виглядом: такий омлет, на відміну від традиційного, тонкий і соковитий.

Смажити також потрібно за особливою технологією – НЕ пластом, а тонким шаром. Тісто виливають на розпечену сковороду, згортають. На вільний край наливають нову порцію і роблять те ж. Готову страву представляє собою листковий рулет, який можна нарізати шматочками або додати в суші. Якщо знати певні секрети і тонкощі, його можна приготувати на власній кухні.

Як приготувати омлет Тамаго будинку?

Омлет Тамаго

Теоретично приготувати тамаго будинку можна, але не варто забувати, що яєчна суміш смажиться за особливою технологією на сковороді з тонким дном. Складові можна знайти в будь-якому супермаркеті, адже в основі – молоко і яйця.

Інгредієнти:

  • 10 яєць;
  • 45 грам цукру;
  • 1 столова ложка соєвого соусу і стільки ж Міріна або рисового оцту.

Готують японський омлет таким чином: всі інгредієнти ретельно змішують, потім тонким шаром виливають на сковороду (в ідеалі знайти все ж прямокутну, але якщо це складне завдання, можна використовувати млинцеву з антипригарним покриттям і низькими бортиками). Не варто очікувати, що з першого разу вдасться «приборкати» яєчну суміш, для цього потрібен певний майстерність.

Технологія приготування:

  1. Сковороду необхідно змастити маслом і розігріти.
  2. Вилити третину суміші. Максимально сконцентруватися на процесі, адже попереду найважливіший момент.
  3. Потрібно не дати омлету підсмажитися, інакше він не буде згортатися і почне ламатися. Але якщо суміш буде сирої, теж нічого не вийде.
  4. Коли маса на сковороді досягла потрібної консистенції, її потрібно акуратно загорнути лопаткою так, щоб залишився вільний край і посунути його до бортику сковорідки.
  5. На вільну частину долити ще трохи суміші. Смажити, поки не закінчиться.

Якщо відразу звернути омлет в рулет не вийде, не варто засмучуватися – майстерність приходить з досвідом.

Пропонуємо вам не витрачати час і сили на кухні

Якщо бажання готувати омлет тамаго відпало на етапі пошуку прямокутної сковорідки, ласкаво просимо до нас. Доставка суші Watatsumi, у нас великий вибір суші та ролів з Томаго. У нас великий вибір суші з японським омлетом. в поєднанні з морепродуктами, ікрою тобіко, кунжутом виходить чудовий мікс. Замовити суші і роли можна в один клік на сайті.

Шеф-кухаря ресторану знають всі тонкощі приготування японського омлету, тому зможуть вас приємно здивувати!

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *