Рол Каліфорнія в домашніх умовах

Якщо попросити шанувальників японської кухні назвати найулюбленішу страву, більшість відразу згадають роли Каліфорнія. Саме вони мають найбільший попит і є найпопулярнішими в різних східних кафе та суші-барах. Але сьогодні ми не станемо відправлятися в ресторан, щоб насолодитися цим японським делікатесом, а самостійно зробимо найсвіжіші роли Каліфорнія в домашніх умовах. Для цього нам знадобиться мінімум інгредієнтів та трішки терпіння. Отже, вивчаємо простий рецепт смачних ролів
Спочатку ця страва була придумана Ітіро Масітой в 1973 році. Шеф-кухар працював в ресторані Tokyo Kaikan, який знаходився в Лос-Анджелесі. Найперші суші маки загортали в норі, а в якості начинки використовували сиру рибу. Та уже у 80-х роках рол Каліфорнія набув широкої популярності у всіх закладах японської кухні в США та Європі.
Які продукти потрібні для ролів Каліфорнія?
Існує кілька рецептів ролів Каліфорнія. Сучасні кухарі додають власні інгредієнти, надаючи звичним суші неповторне звучання. Зараз в наших магазинах і спеціалізованих відділах можна знайти всі інгредієнти, які потрібні для приготування суші в домашніх умовах.
Для приготування ролів Каліфорнія в домашніх умовах знадобиться:
- Сушені листи морської капусти нори
- Вершковий сир
- Круглий рис для суші
- М’якоть авокадо
- Японський хрін васабі
- Рожевий маринований імбир
- Свіжий огірок
- Обсмажений кунжут
- Тобіко
- Крабове м’ясо
- Риба або морепродукти, наприклад, морський гребінець, форель або сьомга
Рецепт приготування
Щоб приготувати домашні роли, рекомендуємо слідувати рекомендаціям:
- Варимо рис. Можна використовувати як традиційний варіант приготування його в каструлі, так і можна полегшити собі роботу, та зготувати гарнір у мультиварці. Спершу рис промивається під холодною водою. Далі його варять до готовності, кінцевим штрихом стане додавання оцту, солі та цукру. Рис повинен стати липким та пластичним.
- Огірки і авокадо очищають від шкірки. Овочі дрібно нарізають тонкими довгими полосками.
- Крабове м’ясо і форель подрібнюють.
- Зверху посипаємо рол смаженими кунжутним насінням або тобіко, тобто ікрою летючої риби.
- Страва може подаватися холодною або запеченою.
- З рису скачують невелику кулю. Гарнір рівномірно розподіляють по листку норі. Щоб продукти не прилипали до рук, їх змочують оцтом.
- Ікру тобико кладуть зверху на рис.
- Далі продукти накривають другим килимком та перевертають руками. Щоб ікра не забруднила циновку, рекомендується використовувати спеціальну плівку. Злегка притиснути пальцями з боків та зверху.
- Прибираємо другий килимок.
- Укладаємо овочеву і рибну начинку.
- Необхідно прокатати килимок і вирівняти краї ролу руками.
- Ніж змочити водою. Тримаючи ніж під кутом, нарізати рол порційними шматочками. Потім знову притиснути циновкою, щоб вирівняти форму.
Подавати їх потрібно з васабі та соєвим соусом, а також, за бажанням, з маринованим імбиром.
У чому користь ролів Каліфорнія?
Приготовлені за традиційною рецептурою роли включають в себе свіжі корисні продукти. З одним прийомом їжі людина отримує масу цінних речовин, поповнює запас мінералів.
Користь рису
Рис має велику кількістю корисних компонентів. Він містить в собі марганець, залізо, фосфор, калій, кальцій, цинк, а також вітаміни Е, РР і групи В.
У числі корисних властивостей рису варто відзначити:
- Полегшення бронхіту та бронхіальної астми.
- Очищення організму від шлаків і токсинів.
- Відновлення нормальної роботи органів кишкового тракту.
- Жарознижуючий ефект.
- Стабілізацію роботи нервової системи.
Також рис позбавляє від набряклості та сприяє виведенню зайвої рідини з організму.
Користь краба
Краб – це цінний морепродукт, який допомагає заповнити запаси таких необхідних мінералів як цинк, хлор, молібден, нікель і фтор. В ньому також присутній рідкісний вітамін РР.
Регулярне вживання страв з м’ясом краба сприяє:
- Поліпшенню зору.
- Профілактиці захворювань щитовидної залози.
- Підвищенню потенції, відновленню репродуктивної функції, нормалізації вироблення чоловічого статевого гормону тестостерону.
- Запобігає ранньому старінню тканин.
Користь авокадо
У складі авокадо знаходяться корисні жири рослинного походження. Вони добре засвоюються організмом та не впливають на підвищення рівня холестерину в крові. Регулярне вживання авокадо призводить до зміцнення судинних стінок, забезпечує профілактику атеросклеротичних відкладень.