Що п’ють з суші?

Що п’ють з суші?

Суші – це популярна японська страва, в основі якої рис, норі, риба та інші додаткові інгредієнти. Сучасна реалізація може бути виконана у вегетаріанському, м’ясному, рибному форматі. Дивовижні страви японської кухні дозволять кожному бажаючому зануритися в цю культуру. Подаються з соєвим соусом, васабі та маринованим імбиром. Їх обирають на перекус, заходи та різноманітні урочистості. У їхньому складі велика кількість вітамінів та мінералів, які насичують організм.

Якщо вибір страв більш-менш зрозумілий, то ось яким буде гармонійний напій — це питання. Тому далі розповімо, які алкогольні та безалкогольні напої підходять до японських страв, а від яких краще відмовитись.

У цій статті ми розглянемо:

Поєднання з алкогольними напоями

Алкогольні напої це напої, вміст алкоголю яких становить від 12 до 45%. Прийняття у невеликих кількостях сприяє розслабленню та надає впевненості у собі. Важливо знати міру та не переборщити. Підбираючи такі напої під суші та роли слід підійти до питання досить серйозно, щоб це не перебило смаку основної страви.

Чим запивати суші та смачні роли, існує безліч варіантів: починаючи від саке та закінчуючи легким вином. Якщо на цьому етапі вам вже цікаво дізнатися про особливості кожного напою, то залишайтеся з нами. Розберемо основні тонкощі японської горілки, підберемо гармонійні вина та виберемо сорти пива, які максимально розкриють смак Японії.

Почнемо наш невеликий огляд із традиційного. Чи готові? Тоді ми поїхали у турне з алкогольних напоїв.

Саке

Саке – це рисова горілка. Перша асоціація – це напій японців із традиційною рецептурою приготування. І відносити його до алкогольного сегменту питання спірне, оскільки при приготуванні саке немає процесу перегонки, а лише постеризація. Основа отримання рисової горілки – гриб кодзі, шліфований рис та вода.

Напій досить ароматний, у ньому відчуваються фруктові ноти, а більш елітні варіанти можуть відтіняти грибами або смаком соєвого соусу. Він безбарвний з легким зеленуватим або жовтим відливом. Її фортеця вбирається у двадцять градусів.

Саке подається до суші та ролів у невеликих керамічних або глиняних глечиках. Японці п’ють горілку в теплому вигляді — в холодну погоду, в охолодженому — у спеку. Європейці 100% віддають перевагу прохолодному напою.

Пиво

Сучасним і цілком відповідним поєднанням є суші та пиво. Основною характеристикою якісного напою є повнота смаку. Він має бути з “чистим” присмаком та запахом, не перебивати суші та роли.

До японських страв можна вибирати легкі світлі сорти пива, але якщо ви любитель темних, то вони теж будуть гармонійними. Їхні відмінності в тому, що світлим характерна солодовість смаку, а темним — хмелева гіркуватість. При виборі страв це враховуйте.

Пиво не потребує особливої ​​подачі. Єдине, що можна і навіть потрібно підбирати пивний келих під конкретний сорт.

Вино

Альтернативним варіантом пива є вино. А яке вибрати під японські блюда розповімо далі.

  • Біле. Гармонічним буде вино Альбаріньо, воно має легкий запах лимона, лайма та відтінок зеленого горошку. Має високу кислотність і гіркуватий післясмак. Відмінно поєднуватиметься з креветками-темпура. Грюнер Вельтлінер йому характерні нотки перцю, лимона чи лайма, підійдуть до ролів з вугрем чи авокадо.
  • Ігристе. Одна з найпопулярніших позицій Просекко, грає нотами персика та лимона. До нього можна вибрати страви з морським гребінцем.
  • Рожеве. Це вино вважається найбільш підходящим під японські страви. Дозволяє розкрити повноту смаку суші та ролів. Підходить до класичних позицій, як “Каліфорнія” або “Філадельфія“.
  • Червоне. Не дуже зручний варіант під суші. Вино може надавати страві металевого присмаку і не кожному таке до душі. Скажімо так, на аматора. Але є деякі червоні вина, такі як Піно Нуар та Каберне, які можна вживати з лососем чи сьомгою.

Вибираючи алкогольні напої будьте уважні до нот і тонкощів смаку.

Безалкогольні напої до суші

Коли спиртне не для вас, алкогольні напої можна замінити на безалкогольні. До них відносяться: лимонади, соки, вода та чай. До цієї категорії також можна віднести і безалкогольне пиво.

Актуальні такі напої для любителів здорового способу життя і для тих, хто просто не вживає алкоголю.

Чай

Зелений чай тонізує, оздоровлює та освіжає. Завдяки легкому аромату цього напою можна відчути смак будь-якої рецептури. Він може бути ферментований, неферментований чи напівферментований. Найчастіше всі ці види проходять обробку парою. Серед характеристик слід виділити основні сорти:

  • Сенча – перший врожайний чай. Заварюється не швидко, має освіжаючий не гіркий смак.
  • Гекуро – вищий сорт японського чаю. Має приємний, солодкуватий смак.
  • Матча – напій для чайних церемоній. Листя висушується і подрібнюється в порошкоподібну суміш. Останнім часом користується особливою популярністю серед європейців.

Слід також виділити: Ходзіча, Гурича та Камайріча. У нас вони рідко зустрічаються, але в Японії серед топових.

Якщо ви вирішили насолодитися чашкою цього ароматного напою, то чай у пакетиках не підійде. Традиційно заварюється чай у чайнику – керамічному або фарфоровому. Це дозволяє зберегти всі корисні властивості та розкритися ароматом. У своєму складі зелений чай містить багато ферментів, які сприяють травленню. І саме цей напій якнайкраще підкреслить смак суші, ролів та інших японських страв.

Соки

Свіжий сік – відмінний додаток до суші. Серед актуальних уподобань:

  • Яблучний. Підготовляє смакові рецептори до прийому суші та ролів. У своєму складі містить велику кількість вітамінів та мінералів. Крім смакового насичення організму ще й сприяє оздоровленню організму.
  • Томатний. Одна склянка здатна розкрити смак страви, при цьому має антиоксидантні властивості.
  • Грейпфрутовий – це бомба з міксу кислот та вітамінів. Має низьку калорійність, особливо актуально для людей, які дотримуються правильного харчування.
  • Огірково-селери. Смак на любителя, але добре тонізує та розкриває основні страви.

Фруктові соки та фреші краще не вибирати для японських страв.

Напої, що не підходять до суші

Не прийнято подавати суші з такими напоями, як горілка, коньяк та віскі. Вже точно не підійдуть молочні та кисломолочні напої! Думаємо, ви здогадалися, чому, пояснення не потрібні. Також не вибирайте до суші та ролів солодкі газовані напої та шийки. Вони своєю насолодою переб’ють і затьмарять все основне блюдо. Нам же головне при їді – підкреслити і відтінити.

Тепер ви знаєте, які напої слід вибирати до суші, а які повністю прибрати при вживанні разом із суші. Цей перелік не вичерпний і вам ніхто не забороняє пити каву чи морс із японськими стравами, якщо ви так звикли і вам подобається.

Що б прикрасити свій вечір ви можете замовити суші від Watatsumi, у нас великий вибір найсмачніших суші та ролів які допоможуть вам поринути у світ японських делікатесів та найсмачніших страв.

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *