З чим подають суші та роли?

З чим подають суші та роли?

Суші та роли – це традиційні японські страви, які стали улюбленими у всьому світі. Їх обирають за простоту та складність смаку одночасно. Складаються з рису та різноманітних начинок з овочів, риби, морепродуктів. Вони вважаються не надто калорійними, але важливо враховувати, що всередині. Містять безліч корисних для організму вітамінів та мікроелементів.

Якщо про самі страви ми знаємо достатньо, ну або хоча б поверхово, то ось із чим їдять суші та роли, як краще подавати — це слід ще вивчити. У цій статті ми поділимося з вами традиційним сервіруванням по-східному і розповімо, що їдять із суші та що замовити у доставці суші на додаток.

Сервірування столу по-східному

Ви готові? Розкриватимемо основні секрети сервірування столу для суші та подачі страв у східному стилі. Також зважимо на всі основні нюанси, які важливі, щоб збереглася японська атмосфера.

Почнемо.

  • Суші зазвичай подають на фарфоровій або дерев’яній страві. І не треба витрачати багато грошей. Досить легко грамотно прикрасити.
  • Колір посуду має гармонійно поєднуватися з інтер’єром.
  • Їжа має підкреслюватися посудом, а не навпаки. Але краще дотримуватися балансу. А щоб його досягти, не слід подавати страви через край посуду.
  • На столі можна ставити посуд різної форми та квітів.
  • Їдять традиційно паличками, не використовуючи ложки, виделки чи ножі.
  • Соусники зазвичай круглої форми. Ставляться праворуч від страви, для якої призначені.
  • Якщо дотримуватись традиції, то невеликі тарілки ставляться праворуч, маленькі — ліворуч.
  • Для особливих випадків та заходів на столі належне місце можуть займати свічки. Вони мають бути червоного кольору.
  • На особливу увагу при сервіруванні заслуговують серветки. Надається перевага з натуральних матеріалів, складаються простим конвертом.

Ще трохи секретів, які допоможуть відтворити східний стиль:

  • яскраві кольори в обробці;
  • використання акцентного посуду із візерунками;
  • прикраса як столу, а й приміщення.

Якщо ви не знаєте, що можна поставити на стіл із ролами, то це можуть бути салати, закуски та солодощі. До речі, в країнах Сходу всі страви ставляться відразу, і їсти їх можна в будь-якій послідовності.

Що подають до суші та ролів?

Страви японської кухні багатогранні за своїми смаковими відтінками. Вони можуть бути багатокомпонентними та однокомплектними, при цьому повністю передавати всю автентичність, не перевантажуючи рецептори. Згідно з японськими традиціями і вже європейськими до кожного з них подають окремі приправи та соуси. Вони допомагають підкреслити основні страви та надати їм пікантності та цікавого смаку. Розповімо вам найактуальніші варіанти.

Соєвий соус

Соєвий соус – одна з головних приправ японських страв. Його додають при приготуванні основних страв та подачі ролів та суші. Чому подають соєвий соус до суші? Він додає пікантності і надає солонуватого смаку, також у поєднанні з японськими стравами вважається дуже корисним. Оскільки він:

  • покращує та прискорює циркуляцію крові;
  • сприяє схуднення;
  • заряджає бадьорістю та енергією;
  • активує функціонування нервової системи;
  • перешкоджає ранньому старінню.

І це далеко не весь список. До того ж, соєвий соус можна використовувати не тільки як смакову добавку, але й повністю замінити їм сіль або майонез.

Вся вищезгадана користь обумовлена ​​тим, що у складі містяться:

  • вітаміни;
  • мікроелементи;
  • мінерали;
  • амінокислоти.

І, що найголовніше – відсутність холестерину.

Кожен японець, що поважає себе, щорічно вживає 6-7 літрів соєвого соусу, спершу здається “ого”, але це приблизно до 25 мг на день. Це не обов’язково вживання його з ролами та суші, також їм можна приправити салат чи замаринувати рибу чи курку.

Думаємо, ми повною мірою відповіли на запитання: “Навіщо до суші соєвий соус”.

Васабі

Васабі інакше називають японським хроном. Він має схожі властивості з нашою українською. Часто використовується у подачі до страв родом із Японії. Навіщо до суші подають васабі? Це питання ставить собі кожен другий, хто не особливо знайомий із цим продуктом. Відповідь досить банальна. Васабі до суші йде як посилення та додавання смаку. Адже він пекучий і пікантний, а роли самі собою нейтральні.

Його особливість у кремовій текстурі, яка досягається за допомогою натирання на дрібній тертці. До нього можна додати соєвий соус для ніжності.

Сам по собі васабі гострий, але ця гострота відчувається лише перші хвилини. У 100 г продукту міститься 80 Ккал. Серед корисних властивостей:

  • сприяє підвищенню імунітету;
  • допомагає при застудних захворюваннях;
  • сприяє покращенню функціонування ШКТ.

Але, вживаючи цю приправу, потрібно бути обережними, оскільки її не можна при гастриті та виразках, і вона може підвищувати тиск.

Імбир

Корінь імбиру містить у складі ефірні олії, які надають пекучості та специфічного аромату. Це проявляється за рахунок їх кількості та сорту самого кореня. У кулінарному світі ця приправа у стравах і не лише користується особливою популярністю. Його поєднують із лимоном та медом у чаї, у лимонадах. Використовується в маринованому вигляді в закусках, салатах та подачі до основних страв. У сучасній кулінарній сфері його додають у цукерки, пудинги та льодяники.

Також добрий імбир до суші. Навіщо імбир до суші? Він додає вишуканої нотки та готує смакові рецептори між різними видами ролів.

За складом – це джерело вітамінів і мікроелементів, які в правильному дозуванні покращують загальний стан організму і надають сил. Виступає помічником при застудах, покращує метаболізм та нормалізує тиск.

Горіховий соус

Горіховий соус має приємну кремову текстуру та легкий аромат. У його рецептурі є часник, але він доречний і не дуже виражений. Важливим інгредієнтом для соусу вважається кунжутна олія. Воно додає ніжності, поживності та калорійності. Зараз готують соус з арахісу або кешью і замінюють арахісовим або оливковою олією.

Він гармонійно розкриває смак страв, але не всіх. Підходить до японських салатів, закусок або як окрема страва на столі. Єдине, що горіховий соус до суші не вибирають, оскільки він просто недоречний і не підкреслить смаку основної страви.

Страви з якими поєднується суші

Соуси та приправи, які найкраще підходять, ми з вами розібрали, але є ще безліч варіантів, з чим їдять суші та роли. Це різні салати та супи, які можуть бути з одного або декількох продуктів. Можуть бути легшими або насиченими, прикрашені кунжутним насінням або приправлені соусом. Поділимося з вами топовими поєднаннями.

Суп

Гарніром для традиційних японських страв – суші та ролів – є місо-суп, рамен або том-ям. Готується кожен із них на основі бульйону з додаванням овочів та інших інгредієнтів. Проста рецептура, швидкість приготування та легкість підсумкової страви дозволяє їсти суп на обід, сніданок та вечерю. Суп до суші підходить ідеально, він не перенасичує організм та надає енергії.

Салат

Іншими відповідними стравами вважаються салати до суші. Вони можуть послужити швидким перекушуванням, поки ви очікуєте основну страву. У приготуванні прості. Складаються з овочів, водоростей, які заправляються маслом або соєвим соусом та посипаються кунжутом.

Якщо ви не знаєте, який салат подати до суші, то сміливо вибирайте салат із огірків або з дайкону та морської капусти.

 

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *